¨ podnikatelský plán

úterý 19. ledna 2016

co vás ve škole nenaučí




Gratuluji k vaší odvaze se pustit do čtení tohoto článku, pravděpodobně chcete ve svém životě něco změnit a více ho naplnit, často vidím že většina lidí, mimo školu a práci již nic nedělají a moc se dál nesunou čtěte dál až do konce a dozvíte se více proč tomu tak je, co vás škola naučí a co ne, a proč skončíte jako většina, kteří nemají úspěchy a končí tak že čekají na důchody.

1.      Vlastní vize, podnikaní  - Pokud chcete podnikat investovat a mít nad tím kontrolu, tak se učte i mimo školu.
Škola například obor podnikaní vás naučí účetnictví, marketing, ekonomiku, jenomže pouze pro práci ve firmě kde vás bez praxe vezmou hůř, nebo pro podnikaní na živnostenský list na par %. Škola vás naučí teorii, přestože do vaší firmy můžete zaměstnat, lidí kteří tomu rozumí víc než vy taky nemůžete dělat všecko pokud chcete, aby váš podnik vzdělával za vás.
2.      Nenaučí vás originality  - Například životopis podle vzoru, tím mají většina stejné či podobné životopisy škola praxe, informace na stejném místě, popis vzdělaní je obdobný nenaučí vás napsat to co jste se v té škole či práci skutečně naučili. > dopadá to tak, že orginalní životopisy jsou častěji čtený (na pohled).
Toto platí i například o oslovovaní známých které jste dlouho neviděli, navazovaní nových kontaktů. Příklad je to u žen, které oslovíte už je na sociálních síti nebo seznamkách Neoriginalita se projevuje psaním to co ostatní, „Ahoj, jak se máš?, co děláš ?, si tu ?, krásná“ a další oslovení a psaní které mají všichni po krk, navíc takové vzhledově nadprůměrné holce napíše denně 100 chlapu, má 200 šťouchnutí a 300 žádostí o přátelství.  Na ulici to platí obdobně, jen to má menší výhodu, takovou že si vaší odvahy vůbec oslovit, i tak se muže stát, že váš odmítnou, je potřeba trénovat, za nějakou dobu to pro vás bude přirozený.

3.      Par tipu pro vásinspirujte se od lidí co něco dokázali, nebo makají na tom to dokázat. Setkávejte se s 5 lidmi, kteří jsou vaším vzorem a co nejčastěji, pokud budete chtít stanete se jejích průměrem.
Mějte hodně zájmu, to co vás baví, tak aby to pokrylo dny v týdnu a víkend, zamezíte tím promarněný čas u televize u piva, kde nebudete ani vědět co jsi pustit nebo budete koukat na zprávy a nadávat že ti darebáci se mají dobře. Raději dělejte to,a byste vy se měli dobře!! 

Dodejte originalitu.  Změňte životopis podle sebe tak aby, vaše dovednosti a znalosti šly co nejvíce vidět (například tučný text, doprostřed). Komunikuje tak, aby jste vyzařovali vaši hodnotu, pokud celý den sedíte u televize s pivem tak toho ani moc co říct nebudete > mít hodně zájmu, například to co dělám já : posilovna, sportovní střelba, chodím do přírody, na spol. akce na plesy, dělám video návody, vzdělávám se a píšu tento článek, navazují komunikace například v autobuse s někým cizím, kouzlo na tom je že nikdy nevíte koho potkáte! To motivuje mně odhalovat toto tajemství (rozdám i vizitky)!  Hlavně se naučte naslouchat, budete vypadat chytřejší a navíc se toho dost dozvíte. 

Mějte plány a cíle. Plánuji i cestovat, tím poznám lepší přehled a dobrodružství a zvedne to i mou přirozenou atraktivitu. Pro to abych to mohl udělat, tak chodím do práce tak jako většina (nějak se začít musí) navíc vám přinese i vzdělaní, praxi v oboru, finance beru navíc pro své náklady za cestu a jídlo do práce no a pro lepší budoucnost. Dále číst mzdy investuji do akcii, abych si vytvořil další příjem, pro to jsem musel o tom něco přečíst. Dále si můžu dovolit koupit reklamy na Facebooku a propagovat afill programy > najít produkt, o kterém něco vím, nejlépe, když ho sám používám, dále se naučit cílit reklamu na Facebooku. To mně dovede k lepší finanční situaci > vetší klid: menší napětí a strach, když vás propustí z práce, lepší možnosti se dále vzdělávat (nákup knih ,kurzu,školení). Víc možnosti sportu, a to co vás baví > to by bylo k motivaci, proč je dobré myslet na finance.


4.      Jak vnímají ostatní z vybočení řady? Muže se stát, pokud se vaším plánem například vydělat 1 milion, do dvou let nebo dokonce už do jednoho roku, začnou vás ostatní shazovat že to není možné, je to tím, že mají jiné myšlenky, které podědili od rodičů, a to jsou takové jak vám říkají ve škole najdi si dobrou práci a v ní zůstaň až do důchodu pak se o vás postará stát, že oni to tak taky mněli. Platí zde pravidlo jsi průměrem 5 lidí, se kterými se
stýkáš!!

5.      Za co mi škola přinesla? Spousty zápisku, které mám na svém blogu, pro žáky, kteří byli nemocní, chybí jím zápisky, nebo pro lidi, kteří se chtějí sami vzdělávat.  Čas – pracovat někde ve třísměnném provozu někde u pasu jsem si nepředstavoval a říkal jsi, že je to pro mě škoda a půjdu dál studovat, tak jsem poznal více lidí, takové, kterými se nechci stát, vymýšlel jsem nový podměty kterými můžu v budoucnu uplatnit chtěl jsem podnikat, v té době jsem studoval knížky od Kihosakyho a o investicím do akciích.  Navíc je můj koníček IT technologie tak tvořím a dělám videa na toto téma – návody. Umožňuje mně to se posouvat ve svém oboru a i vydělat více peněz. Jen vše nemůžu a ani vy nemůžete dělat sami najděte si na to i odborníky a spolupracujte více o tom píše i Kihosaky a články na tomto blogu.

Odkazy na blogy:


Facebook page: https://www.facebook.com/?q=#/budoucnostvase?ref=bookmarks najdete veškeré novinky klikněte na „to se mi líbí“ a studujte hodnotný obsah

Žádné komentáře:

Okomentovat