¨ podnikatelský plán

čtvrtek 18. srpna 2016

5 nejzajímavějších míst, na která se bez angličtiny nepodíváte




Na světě jsou stále místa, která si do dnešních dnů uchovala jedinečný ráz a atmosféru. Při pohledu na ně jistě zaplesá srdce každého dobrodruha. Hledat nejzajímavější místa světa a vybrat z nich pouze 5, musí vždy zákonitě skončit tím, že někomu se výběr líbit nebude. Do našeho subjektivního výběru TOP 5 jsme se rozhodli zařadit následujících 5 „rájů na zemi“: Grand Canyon, USA; Amazonský deštný prales, Jižní Amerika; Himaláje, Nepál; Národní park Serengeti, Tanzanie; Národní park Fjordland, Nový Zéland.

Proč bychom ale o těchto místech měli pouze snít? Proč bychom měli jejich krásu obdivovat pouze z fotografií či obrázků? Život je příliš krátký na to, aby si člověk nesplnil svoje sny. Co nám stojí v cestě uskutečnit něco tak odvážného a dobrodružného? Pokud budeme hledat výmluvy, nikdy se na tato místa nepodíváme.

Kromě financí a pořádné porce odvahy budeme pro tuto pouť rozhodně potřebovat také jazyk. A to nepochybně nejen naši krásnou mateřštinu, ale také minimálně jeden jazyk mezinárodní – v tomto případě „univerzální“ angličtinu. A právě v tomto momentě může pro některé z nás nastat problém.
Ruku na srdce! Domníváte se, že vaše znalost angličtiny je na takové úrovni, abyste si například sjednali odvoz, rezervovali ubytování, zjistili zajímavosti, případně domluvili průvodce. Samozřejmě můžete uplatnit styl domluvy „rukama a nohama“, ale někdy to nestačí… 
Super příkladem je brigáda či práce v zahraničí.

Jen si představte situaci, když se místo na vámi vysněném místě ocitnete někde úplně jinde – a to jen díky vaší jazykové negramotnosti. Možná si říkáte, že trocha dobrodružství na už tak dobrodružné cestě nemůže zaškodit, ale následky mohou být daleko fatálnější. Může se například stát, že v případě onemocnění nedokážete popsat, co vás trápí…a tady už jde opravdu o život.

Naše rada je v tomto případě jednoduchá. Pokud si chcete splnit své sny a vychutnat naplno a se vším všudy cestu, která k nim vede, pak si kromě základních nezbytností nezapomeňte na vaše cesty přibalit také cizí jazyknejlépe angličtinu.

Jděte do akce a stáhnete si >>>>>>>>E-book jak se naučit anglicky za 1 rok 

Žádné komentáře:

Okomentovat