¨ podnikatelský plán

pondělí 28. listopadu 2022

Lidé se bojí topit a na vánoce mužou zapomenout

 Již je to pomalu tady, ne že by se zatím vypínal plyn nebo EL eneggie. 

Zatím to jen je taková drahota, že si lidé ten plyn atd, nemohou jednoduše dovolit.

Porostly i ceny nájmu, takže pokud člověku skončil fix na energie a na nájem či hypotéku tak je to pro některé dost existenční a exekutoři si brousí zuby. 


Vídávám teď články jak lidi netopí nebo topí na 15 stupňů a bojí se vyúčtovaní, které přijde, Již tak platí vysoký zálohy. 

Evropa šla vzhůru ekonomicky, díky levným energiím plynu, ropy a dalšího nerostného bohatství z Ruska. Díky sankcím se to musí dovážet odněkud jinudy za jiné peníze a pracněji než potrubím tak je jasné že je to vyšší cena. Díky těmto sankcím došlo i k přiměřené panice mezi lidi. Kteří se začali ohlížet po alternativnímu vytápěni z důvodu nedostatku plynu, nebo jeho vypínaní. 

Tak lidé začali opravovat komíny na tuhá paliva vykupovat krbová kamna a dřevo, brikety atd. 

Na jaře krbové kamna jsme koupili za 4000,-Kč dneska ty stejné vychází na 7500,-Kč.

Huř jsou na tom i dřevo a brikety.  Jako řešení je sběr větví do tloušťky 7cm bez kury legálně v lese nebo se domluvit s majitelem lesa. (ideálně dub buk, jasan,habr)


Dále je to strašné ohledně potravin, ty skočily cenově i 100% nahoru, když inflace se uvádí okolo 20% 

A navíc máme ten nejhorší šmejd a nejdražší v Evropě, tak raději jezdím do Polska za lepší kvalitou potravin věcí a benzínu (tím se tolik nepodpoří to co tam většina zvolila) Když už nakupují u nás tak nakupuji co nejvíce u místních farmářů. Jinak vše v Polsku třeba u nábytku jsou šokově rozdílné ceny.

Proto vznikají různé dezinformace že v Polsku nenatankujete, nenakoupíte í dávají lístečky za auto a podobně. 




Žádné komentáře:

Okomentovat